MarcusWenner

De hyrde ut sin lägenhet via Samtrygg: ”Kändes tryggt”

Marcus Wenner och hans flickvän skulle resa till Australien och bestämde sig för att hyra ut sin lägenhet i andra hand. De kom i kontakt med ett tyskt par genom Samtrygg och Marcus berättar att allt fungerade perfekt.
– Vi fick tillbaka lägenheten precis som den var när vi åkte. Fast lite bättre städad.

För ett par år sedan skulle Marcus och hans flickvän åka på en långresa till Australien och bestämde sig för att hyra ut sin bostad. Marcus hittade uthyrningsföretaget Samtrygg på nätet och fick bra kontakt med personalen på en gång. De hjälpte honom att lägga ut en annons och han fick snabbt kontakt med ett flertal intressenter. Lotten föll till slut på ett tyskt par som hyrde lägenheten under hela tidsperioden som Marcus och hans flickvän var bortresta.
Ska du resa bort och vill hyra ut din bostad? Läs mer om hur det går till här

Gör en kreditupplysning
När du hyr ut din lägenhet via Samtrygg får du hjälp med allt från annonsering till avtalsskrivning. Du väljer själv vem av intressenterna som ska få hyra din bostad och Samtrygg gör sedan en kreditupplysning på personen för att säkerställa att hon eller han har möjlighet att betala hyran.

Marcus berättar att han var rädd att det skulle bli problem med föreningen om hyresgästen misskötte sig eller att han själv skulle hamna i ekonomisk knipa om personen inte kunde betala hyran i tid – problem som är vanliga hos hyresvärdar som hyr ut sina bostäder i andra hand. För att göra processen tryggare för både den som hyr och hyr ut erbjuder Samtrygg därför en betalningsgaranti som innebär att företaget står för eventuella betalningar under två månader om hyresgästen av någon anledning inte kan betala hyran.
– Att veta att pengar skulle komma in varje månad, att vi skulle bli ersatta om något skulle gå sönder och att det fanns personal på plats i Sverige som kunde hålla ett öga på uthyrningen när vi var utomlands var tre viktiga faktorer som gjorde att det kändes jättebra hela tiden, säger Marcus.
Vill du veta mer om hur det går till att hyra ut bostaden genom Samtrygg? Klicka här

Paret hade dock inte behövt oroa sig; de tyska hyresgästerna visade sig vara exemplariska och efter långresan kom Marcus och hans flickvän hem till en lägenhet som såg ut precis som när de lämnade den.
– Fast lite bättre städad.

1483544690982

Varje år hyr 150 000 svenskar bostäder i andrahand och för en betydande andel av befolkningen är andrahandsuthyrning det enda alternativet på bostadsmarknaden. I takt med att fler och fler etablerar sig på andrahandsmarknaden ökar också antalet människor som möts av dess utbredda otrygghet.

Här kommer Samtrygg in - vi ser det som vår uppgift att skapa en modern hyresmarknad där fler hyr och hyr ut bostäder säkert, smidigt och till ett pris båda parter gemensamt är överens om.

Vill du veta mer? Klicka här