Hyra_Samtrygg_artikelbild

Testa: Så mycket kan du tjäna på att hyra ut din bostad

Andrahandsmarknaden är galen och det blir allt dyrare att hyra en bostad i andra hand.
Det kan vara klurigt att veta vilken summa som är rimlig att begära av sin hyresgäst när man ska hyra ut sitt boende i andra hand, därför har Samtrygg skapat en smart kalkylator som gör jobbet åt dig.
På 30 sekunder får du reda på hur mycket du kan tjäna på att hyra ut din bostad.

Enrumslägenheterna i Stockholm har aldrig varit så dyra att hyra i andra hand – enligt en undersökning ligger snitthyran för en andrahandslägenhet på 55 kvadratmeter i Stockholm på över 13 500 kronor. Att sätta en lämplig hyra är dock inte alltid helt enkelt.
Ska du hyra ut din bostad? Läs mer här

Varje år hyr 150 000 svenskar bostäder i andra hand och för många är ett andrahandskontrakt det enda alternativet på bostadsmarknaden. Den höga efterfrågan leder dock ofta till en osäker process med allt från bedrägerier till osäkra betalningar och förstörda bostäder. Samtrygg grundades som en trygg plattform för både bostadssökande och de som vill hyra ut sina bostäder. 
– Vi ser det som vår uppgift att skapa en modern hyresmarknad där det blir säkrare och smidigare för fler att hyra och hyra ut bostäder till ett pris båda parter gemensamt är överens om, säger Marcus Lindström, vd på Samtrygg.
Söker du bostad? Sök lediga boenden här

Så sätter du en rimlig hyra
Om du funderar på att hyra ut din bostad finns det en rad faktorer som spelar in när du ska bestämma vilken hyra du ska begära av din hyresgäst. Är det exempelvis en villa eller en lägenhet du vill hyra ut? Eller kanske rentav bara ett rum? Får hyresgästen bo där under en längre period eller handlar det bara om någon månad i taget? Är din bostad möblerad? En större lägenhet kostar i regel mer att hyra än en mindre, eftersom att man kan se till kvadratmeterpris även i uthyrningssyfte.

1483544690982

Varje år hyr 150 000 svenskar bostäder i andrahand och för en betydande andel av befolkningen är andrahandsuthyrning det enda alternativet på bostadsmarknaden. I takt med att fler och fler etablerar sig på andrahandsmarknaden ökar också antalet människor som möts av dess utbredda otrygghet.

Här kommer Samtrygg in - vi ser det som vår uppgift att skapa en modern hyresmarknad där fler hyr och hyr ut bostäder säkert, smidigt och till ett pris båda parter gemensamt är överens om.

Vill du veta mer? Klicka här