konvisartikel_samtrygg_artikelbild

Registreringen gör det tryggare att hyra ut

Ska du hyra ut din bostad i andra hand? Det finns en mängd fällor du kan gå i – men genom att registrera dig hos Samtrygg får du all hjälp du behöver med en trygg uthyrning.
Här kan du räkna ut en rimlig hyra för din bostad – och registrera dig kostnadsfritt på bara några sekunder.

Om du ska jobba utomlands eller prova på sambolivet är det en bra idé att hyra ut din bostad i andra hand. Bostadsbristen är stor och det är enkelt att hitta en hyresgäst – men falska identiteter, uteblivna hyror eller skadade möbler är tyvärr vardag för en hyresvärd.

För att undvika att ramla i fällorna och i stället hitta en bra, kreditvärdig hyresgäst kan du registrera dig hos Samtrygg. De har tagit fram ett smidigt system för visningar och standardiserade avtalsmallar, så att du känna dig trygg och inte missar något viktigt i uthyrningsprocessen.

Betalningsgaranti och försäkring ingår
Registreringen kostar ingenting och när du hyr ut din bostad genom Samtrygg ingår en betalningsgaranti: Din hyresgäst betalar summan genom Samtrygg, vilket gör att du får in hyran på ditt konto i tid varje månad, oavsett om din hyresgäst har svårt att betala. Dessutom ingår en smart andrahandsförsäkring – allt för att du ska behöva tänka så lite som möjligt på din uthyrning.

1483544690982

Varje år hyr 150 000 svenskar bostäder i andrahand och för en betydande andel av befolkningen är andrahandsuthyrning det enda alternativet på bostadsmarknaden. I takt med att fler och fler etablerar sig på andrahandsmarknaden ökar också antalet människor som möts av dess utbredda otrygghet.

Här kommer Samtrygg in - vi ser det som vår uppgift att skapa en modern hyresmarknad där fler hyr och hyr ut bostäder säkert, smidigt och till ett pris båda parter gemensamt är överens om.

Vill du veta mer? Klicka här