LinusAlexander

Från annons till inflytt – på elva dagar: ”Exemplariskt”

Alexander behövde en bostad under tiden hans hus byggdes och Linus behövde en hyresgäst till sin villa. De hittade varandra genom Samtrygg och elva dagar senare flyttade Alexander in.
– Hela processen har varit exemplarisk, det har fungerat riktigt bra, säger han.

Under tiden Alexander Dawsons hus byggdes bodde han i en lägenhet i stan. Husbygget drog dock ut på tiden och han tvingades snart att se sig om efter ett nytt, temporärt boende. Eftersom att han hade dåliga erfarenheter av privat andrahandsuthyrning bestämde han sig för att registrera sig hos Samtrygg.
Letar du bostad? Här kan du söka bland lediga boenden

Samtidigt skulle Linus Löfgren hyra ut sin villa och skapade en annons på samtrygg.se. Flera kandidater hörde av sig men Linus svarade Alexander som fick komma och titta på huset redan samma dag. Elva dagar senare flyttade han in.
– Allt gick väldigt smidigt, man skriver under med e-legitimation och allt sköts digitalt. Det känns väldigt modernt, säger Alexander.

”En trygg helhetslösning”
Det som fick Linus att välja Samtrygg var helhetslösningen – och inte minst tryggheten i att företaget tar en del av risken. När du väljer att hyra ut din bostad genom Samtrygg görs en kreditupplysning på din valda hyresgäst, och hyran kommer att betalas till dig genom Samtrygg. Om hyresgästen av någon anledning inte skulle kunna betala hyran ersätter Samtrygg den uteblivna kostnaden.
Vill du veta mer om hur det går till att hyra ut din bostad genom Samtrygg? Klicka här

Helhetslösningen och tryggheten var även en viktig faktor i Alexanders val att hyra bostad genom företaget.
– Jag har haft dåliga erfarenheter av att hyra lägenhet privat och tyckte att det kändes tryggt att ha Samtrygg som mellanhand. Hela processen har varit exemplarisk, allt har fungerat otroligt bra.

1483544690982

Varje år hyr 150 000 svenskar bostäder i andrahand och för en betydande andel av befolkningen är andrahandsuthyrning det enda alternativet på bostadsmarknaden. I takt med att fler och fler etablerar sig på andrahandsmarknaden ökar också antalet människor som möts av dess utbredda otrygghet.

Här kommer Samtrygg in - vi ser det som vår uppgift att skapa en modern hyresmarknad där fler hyr och hyr ut bostäder säkert, smidigt och till ett pris båda parter gemensamt är överens om.

Vill du veta mer? Klicka här