samtrygg1

Fem snabba steg: Så hyr du ut din bostad

Du har säkert hört hundratals skräckexempel om andrahandsuthyrningar. Bedragare, uteblivna hyror och borttappade föremål är mer än vanligt och därför är det många som drar sig för att hyra ut sin lägenhet just i andra hand. Samtrygg har hjälpt tusentals svenskar att båda hyra och hyra ut bostäder på ett enkelt och tryggt sätt. Så här går det till. 

1. Lägg ut din annons. Du fyller enkelt i all information om bostaden du vill hyra ut direkt på Samtryggs hemsida. Här kan du även se hur mycket pengar det är rimligt att du begär i hyra. Din annons publiceras och visas för de 40 000 bostadssökande som är registrerade hos Samtrygg.

2. Dags att visa lyan. Se om någon av de som kontaktar dig verkar vara en bra hyresgäst och boka in en visning av bostaden. När du valt din hyresgäst kommer Samtrygg att göra en kreditupplysning på personen för att säkerställa att han eller hon har möjlighet att betala hyran i tid.
Funderar du på att hyra ut din bostad? Så här går det till  

3. Fixa hyresavtalet. Du måste inte ha läst juridik för att lyckas ta fram ett bra avtal – Samtrygg har skapat flera standardiserade varianter som du enkelt fyller i. Om det känns klurigt kan du få hjälp att fylla i det på ett korrekt sätt, så att du inte missar någon viktig detalj.

4. Dags att signera. Det är 2017 – skriv under avtalet med hjälp av en enkel e-signatur genom ditt BankID. 

5. Lämna över nyckeln. Nu är det klart och du har en pålitlig och kreditvärdig hyresgäst. Om någonting skulle gå sönder eller försvinna från din bostad under tiden hyresgästen bor där finns en smart andrahandsförsäkring som gör att Samtrygg täcker kostnaden.
Vill du veta mer om processen och försäkringarna? Klicka här

1483544690982

Varje år hyr 150 000 svenskar bostäder i andrahand och för en betydande andel av befolkningen är andrahandsuthyrning det enda alternativet på bostadsmarknaden. I takt med att fler och fler etablerar sig på andrahandsmarknaden ökar också antalet människor som möts av dess utbredda otrygghet.

Här kommer Samtrygg in - vi ser det som vår uppgift att skapa en modern hyresmarknad där fler hyr och hyr ut bostäder säkert, smidigt och till ett pris båda parter gemensamt är överens om.

Vill du veta mer? Klicka här