nyckel_samtrygg

3 goda skäl till att hyra ut din bostad via Samtrygg

Ska du hyra ut din lägenhet och funderar på om du ska lägga ut en annons på nätet? Det är många saker du bör ha koll på när du hyr ut din lägenhet privat eftersom att små misstag lätt kan bli kostsamma. Tusentals svenskar väljer att hyra ut sina bostäder genom Samtrygg – här är tre anledningar som förklarar varför.

Bostadsmarknaden är hetare än någonsin och många står på kö för att få hyra en bostad i andra hand. Det finns en mängd hemsidor som låter dig lägga ut annonser för att hitta potentiella hyresgäster – men sedan är det upp till dig att fixa allt från visning och hyresavtal till att förhandla hyra.
Ska du hyra ut? Här är saker du bör ha koll på

Att ge sig ut i avtalsdjungeln kan vara förödande om du inte har koll på de regler som gäller. Om din hyresgäst inte kan betala hyran eller råkar göra sönder någonting kan du tvingas stå för de extra kostnaderna – men du kan minska risken för problem genom att låta Samtrygg hjälpa dig. Här listas tre anledningar till varför du ska välja Samtrygg och inte hyra ut din bostad privat.

1. Du betalar inte för tjänsten. Du bestämmer hur mycket hyresgästen ska betala varje månad, vem som ska bo där och hur länge du ska hyra ut – men du betalar inte Samtrygg för att hjälpa dig med det praktiska runtomkring. När du har tecknat trygghetspaketet betalar hyresgästen in en summa som är 15 procent högre än hyreskostnaden du sätter, så att du får pengarna du begärde och Samtrygg får mellanskillnaden.

2. Du får hjälp med avtal och förhandling. Visst kan du skriva ett eget hyresavtal, men när det handlar om något så pass viktigt som ditt boende är det ofta en bra idé att ta det säkra före det osäkra. Har du funderat på hur du ska lägga upp din inventarielista, besiktningsprotokoll och nyckelkvittenser? Samtrygg minskar risken för oklarheter mellan dig och din hyresgäst genom att hjälpa till med allt från visning till att teckna avtal och förhandla hyra.

3. Du slipper tänka på pengarna. Att hyresgästen inte betalar, alternativt tappar bort eller tar sönder någonting i bostaden är två av de vanligaste problemen som privatpersoner råkar ut för när de hyr ut sitt boende privat. Samtrygg gör en kreditupplysning på din hyresgäst och ser till att dina pengar alltid kommer in i tid. Om någon försvinner eller går sönder täcker Samtryggs försäkringar upp kostnaderna.
Vill du veta mer om försäkringarna som ingår i tjänsten? Klicka här

1483544690982

Varje år hyr 150 000 svenskar bostäder i andrahand och för en betydande andel av befolkningen är andrahandsuthyrning det enda alternativet på bostadsmarknaden. I takt med att fler och fler etablerar sig på andrahandsmarknaden ökar också antalet människor som möts av dess utbredda otrygghet.

Här kommer Samtrygg in - vi ser det som vår uppgift att skapa en modern hyresmarknad där fler hyr och hyr ut bostäder säkert, smidigt och till ett pris båda parter gemensamt är överens om.

Vill du veta mer? Klicka här